İstanbul yağmura teslim!

KRONOS 18 Temmuz 2017 GÜNDEM

İstanbul’da kuvvetli sağanak yağmur etkili oluyor. Kentte saat 08.30 sıralarında aniden bastıran yağmur nedeniyle bir çok yerde su baskını meydana geldi.

Alt geçitler su altında kaldı, araçlar mahsur kaldı. Zeytinburnu Metro İstasyonu’da da su bastı. Metro istasyonundakiler zor anlar yaşadı.

İstanbul’da gece saatlerinde başlayan ve sabah etkisini giderek artıran yağmur şehri felç etti. Metro istasyonları başta olmak üzere kentin birçok noktasını su bastı, trafik kilitlendi, televizyon yayınları ve internet aksıyor. Üsküdar’da bir vatandaşın tamamen suyla kaplı bir sokakta bulunan işyerine ulaşabilmek için yüzdüğü görüldü.

İşe gidiş saatine denk gelen yağmurdan ötürü yollar göle dönerken vatandaşlar, kendi başlarının çaresine baktı. Eminönü’nde yolda yürünemeyecek derece birikinti oluşması üzerine, yurttaşlar yola taş dizerek karşıdan karşıya geçti.

İstanbul’un en kritik ulaşım yollarından E-5 karayolunda yoğun su birikintisi oluşurken, trafik durma noktasına geldi. Pek çok ara sokakta da su baskınlarının olduğu belirtildi.

Özellikle araçlar tünel ve alt geçitlerde mahsur kalırken, bazı tünel ve alt geçitlerin büyük ölçüde sel suyuyla dolduğu ifade edildi.

Yağmur yağdığında denizle karanın birleşerek ender görüntülerin ortaya çıktığı Üsküdar’da da bazı noktalarda biriken su insan boyunu aştı. Bazı yurttaşlar yüzerek yolda ilerledi.

Yenikapı metrosunu su basarken, Bayrampaşa ve Zeytinburnu metro durakları başta olmak üzere raylı ulaşım da suya teslim oldu. İstasyonlardaki yurttaşlar mahsur kaldı.

Otobüs ve metrobüsleri de su bastı. Yenibosna’da bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu alt geçidi tamamen suyla doldu.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com